Week over Jung, religie en nieuwe (maar o zo oude) spiritualiteit in de Haute Marne

09jul2017
15jul2017

Van 9 tot 15 juli 2017 organiseert Harm Knoop een week over Jung en religie in Centre Lothlorien (Haute Marne). Uw eigen religieus spirituele ontwikkeling blijft daarbij niet buiten schot.  

Over Carl Gustav Jung

Carl Gustav Jung was een ziener uit de 20e eeuw. En religieus tot op het bot. Maar met een uitgesproken afkeer van theologie. Daar kwam hij alleen abstracties en concepten tegen, geen religie die in echte ervaring is geworteld.

Jung vond wel in de mystiek door de hele wereld echte en universele religiositeit, van gnostiek tot Zen en Tao: totale toewijding aan het bewustzijn, het hart van een alles en allen omvattend universum. En Jung zag hoe zijn ‘ontdekking’, het collectief onbewuste, daar als bron onder ligt.

Een week in Centre Lothlorien

9-15 juli, Jung en religie in Haute MarneIn deze “Jung en religie-week” in Centre Lothlorien gaan we stevig aan de slag met Jung en religie. Onze eigen religieuze - spirituele ontwikkeling blijft bepaald niet buiten beschouwing cq schot.

“Uitproberen”- “oefenen” klinkt misschien merkwaardig op dit terrein, maar dat brengt ons juist in spannende avonturen op die door Jung bereide bodem.

Cursusleider Harm Knoop (1954) is theoloog, trainer, coach, inspirator, schrijver. Na zijn boek Leef je eigen mythe (2012) is hij verdergegaan op het spoor dat hij daar inzet: het zoeken naar de vereniging van de tegengestelden (Jung: coniunctio oppositorum). Zal het ooit tot rust komen, het zoeken naar wat en wie wij zijn, en God?

Prijzen en aanmelden

Prijs: € 175. Verblijf op 2 persoonskamer volpension vanaf € 300,- per cursusweek (6 nachten) p.p. Opgeven kan www.centrelothlorien.com                                 

Lees meer: Folder Jung en religie 2017

soort evenement: 

Terug naar agenda-overzicht

Share
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.