Leef je eigen leven, over de weg van de held

10mrt2017
12mrt2017

Olst

door Harm Knoop

Je eigen leven leven. Dat lijkt een open deur. Een mens kán toch alleen maar z’n eigen leven leven, niet dat van een ander! Was dat maar waar. De meeste mensen worden in hun leven gestuurd door wat zich van buitenaf aandient als belangrijk en urgent. En komen niet of amper toe aan hun eigen ‘eigenheid’, dat wat centraal staat in hun bestaan. Of misschien: wat centraal zou móeten staan.

De taal van de ziel

Waar kunnen we dat vinden: “ons eigen leven”? Of beter gezegd, de bronnen van ons eigen leven. Die bronnen liggen verborgen in ons binnenste. Waar ons denken niet bij kan. Wel onze verbeelding. In de taal van beelden. Dezelfde taal als van dromen, sprookjes, mythen. De taal van de ziel. Als we onze bronnen willen openen, zullen we de taal van de ziel moeten leren verstaan. Carl Jung is daarbij een belangrijke leraar met zijn ontdekking van het (persoonlijk en collectief) onbewuste waar onze bronnen en oerbeelden (archetypen) huizen.

Weekend in hoeve Groot Leven

weekend 10-12 maart: Leef je eigen leven, OlstIn het weekend op Groot Leven gaat het over de “mythe” die wij te leven hebben. Mythen zijn geen flauwekul, ze vertellen over de binnenkant van wie wij zijn. Over de ziel, de innerlijke werkelijkheid die ieder mens in zich draagt. Harm Knoop neemt u mee op de zoektocht naar het ‘leven uit eigen bronnen’, de weg van de held. Op die weg komt u tot verbijsterende conclusie: het grootste mysterie van het bestaan, dat bent u zélf. En u kunt het mysterie ontsluiten en vruchtbaar maken voor het grote geheel. Wanneer we onze eigen mythe opgraven en gaan verstaan. En we onze eigen mythe gaan leven.

Over Harm Knoop

Harm Knoop (1954) is theoloog. Hij is trainer, coach, voorganger, inspirator, counselor. De schat in het binnenste van mensen helpen vinden, opgraven, ontsluiten. Dat is zijn mythe en missie. Daar krijgt hij geen genoeg van. Geïnspireerd door Carl Jung schreef hij Leef je eigen mythe. Over religie, mythen en ons zelf. Zie ook www.harmknoop.nl (ook voor bestellen boek).

Informatie en opgeven

Weekend Leef je eigen leven
Datum: vrijdag 10 maart 19.00 uur – zondag 12 maart 16.00 uur
Plaats: Groot Leven, Hoeve Wetermans Diepenveenseweg 17, Olst
Prijzen: 350 euro inclusief maaltijden en overnachting, 275 euro als men thuis slaapt maar wel de maaltijden e.d. Prijzen zijn exclusief borg a 50 euro.

Aanmelden via deze website

 

soort evenement: 

Terug naar agenda-overzicht

Share
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.