Jouw droomweekend
In het duister komen wij
aan het licht

13jan2017
15jan2017
Weekend Overijssel met Carl Jung 13 tot 15 januari

Olst

Minstens vijf dromen dromen we elke nacht, zo’n tweeduizend per jaar, hoeveel dromen in een heel leven? Weet u raad met uw dromen of is de beeldtaal ervan u vreemd? Misschien: “dromen zijn flauwekul”.

Volgens Sigmund Freud zijn dromen ‘de koninklijke weg naar het onbewuste’. De weg waarlangs ons diepe innerlijk zich laat horen en zien. Ons iets vertelt wat we niet zouden moeten willen negeren. Dat diepe innerlijk, ons onbewuste: bij ieder mens heel persoonlijk gekleurd.

Oefenen in betekenis van dromen 13-15 januari

De landelijke omgeving van Hoeve Wetermans

En tegelijk deel van een oneindig groot geheel, ‘het collectief onbewuste’ (naar Carl Jung). Daar, in onze eigen donkere diepte verborgen huist een onuitputtelijke bron van wijsheid en waarheid, een bron van vitaliteit en kracht die een taal spreekt die we kwijt zijn geraakt na onze kindertijd.

Een taal van beelden en symbolen die zich niet storen aan onze aangeleerde logica en begrippenkaders. De taal van de ziel, van kunst en religie, van de liefde. In dit droomweekend gaat het over dromen en hun dynamiek.

En over de taal van onze dromen. Dat we in die taal geschoold kunnen worden (of misschien ‘ontschoold’). Als we durven luisteren. We gaan ons oefenen in de taal en beelden van de dromen. Zonder gerenommeerde orakels als Jozef, Apollo of Daniël. Maar wel met de enige gecertificeerde en best gekwalificeerde droomuitlegger van jouw dromen: dat ben jij zelf.

Programma Jouw droomweekend

Jouw droomweekend, In het duister komen wij aan het licht duurt van vrijdag 13 januari tot zondag 15 januari 2017. Bekijk het programma (pdf).

Locatie

Het droomweekend vindt plaats in Groot Leven, Hoeve Wetermans in Olst, in de ongekende rust van het Sallandse platteland:

Kosten en aanmelding

Prijs 500 euro inclusief maaltijden en overnachting, 375 euro als men thuis slaapt maar wel de maaltijden e.d. Aanmelden kan via de website van Hoeve Wetermans

soort evenement:  weekend

Terug naar agenda-overzicht

Share
Dit bericht is geplaatst in weekend met de tags . Bookmark de permalink.